Hyllningar, underhållning och många skratt: Jan Bylund gästar Vänersborgsgalan 2024

Lördag den 23 mars är det återigen dags för Vänersborgs festligaste och ståtligaste galakväll! Vänersborgsgalan är kvällen då näringslivet och de lokala idrotts- och kulturlivet möts för att tillsammans fira och hylla den gemensamma styrkan vi skapar i Vänersborgs kommun.

Galans fyra hederspriser delas ut och på scenen i år får vi bland nannat träffa ståuppkomikern Jan Bylund och galabandet Västsvenska VIP Orkestern. Även denna åttonde Vänersborgsgala leds av Erik Torstensson och Jill Stor.

Stand-up-legendaren och välkände programledaren Jan Bylund kommer garanterat att ge galagästerna många sköna skratt under kvällen, som inleds med mingel och övergår i en galamiddag i Quality Hotels Eventhall.

Vänersborgsgalans fyra Hederspriser inom kategorierna Kultur, Idrott, Näringsliv och Evenemang delas ut och under galan avslöjar också Företagarna Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Vänersborgs kommun.

Det stora galalotteriet med massor av vinster syftar till att ytterligare fylla på Evenemangsfonden, som bistår med riskkapital och stöd för att fortsätta utveckla nya och befintliga föreningsevenemang i kommunen.

– Evenemang är starkt bidragande för en kommuns attraktionskraft och runt evenemangen skapas också engagemang, gemenskap och intäkter för både det lokala näringslivet och våra hundratals föreningar, säger Vänersborgsgalans projektledare Mia Dahlén, som är verksamhetsledare hos huvudarrangören Forum Vänersborg.

320 galabiljetter har nu släppts och 2023 var det lapp på luckan. Som det brukar vara.
– Det hoppas och tror vi på även i år, såklart. Det här är en gemensam galakväll för näringslivet och alla föreningar inom kultur och idrott. Det är kvällen då du tar på dig det bästa du har och får uppleva betydelsen, kraften och glädjen av allt vi kan åstadkomma tillsammans, säger Mia Dahlén.

Kvällens husband, Västsvenska VIP Orkestern, leds av den rutinerade kapellmästaren Jonas Erixon, som bland annat har med sig sångerskan Sara Nord, med rötterna i just Vänersborg.

– Vi tänker skapa lite Las Vegas-känsla i Vänersborg och ser verkligen fram emot det, säger Jonas.

Konferencierduon är lika uppskattad som välbekant. Erik Torstensson gör nu sin åttonde Vänersborgsgala och Jill Stor, till vardags näringslivschef i Vänersborgs kommun, gör sin tredje.

– Det här är en unik gala eftersom den samlar både näringsliv, kultur och idrott och det är en stor ära att återigen få leda den. Jag hoppas att Jill håller ordning på mig även i år, säger Erik.

Vänersborgsgalans Hederspriser har en stark symbolik under galakvällen.
– Genom hederpriserna inom Idrott, Kultur, och Näringsliv vill vi uppmärksamma personer som under lång tid svarat för betydande insatser, inte sällan i det dolda. Årets Evenemang går till en arrangör av ett av de nominerade evenemangen, där även vänersborgarna är med och röstar, påpekar Mia Dahlén.

Vänersborgsgalan arrangeras av Forum Vänersborg i nära samarbete med Vänersborgs Kommun, RF Sisu och Företagarna.

Vänersborgsgalan knyter oss samman och skapar en gemensam drivkraft helt i linje med kommunens näringslivsstrategi. Vi ser verkligen fram emot att få hylla Årets Företagare och Årets Unga Företagare i det här festliga sammanhanget, säger Företagarnas ordförande i Vänersborg, Madeleine Simonsson.

Säkra dina biljetter till galakvällen här och vill du veta mer om Vänersborgsgalan så kontakta projektledare Mia Dahlén, 0722-50 55 60

Tillbaka blick till Vänersborgsgalan 2023, snart är det dags igen – vi ses

 

Share This
X