Den 26-29 augusti fyller vi Vänersborgs Centrum med inspiration, mode, mat och upplevelser. Med respekt för corona hjälps vi självklart åt att hålla avstånd och ta ansvar för oss själva och varandra. Hela programmet kommer inom kort. Vi ses på årets Fridamäss!

Till helgen är det äntligen dags för det årliga evenemanget Fridamäss!

Då fylls staden av aktiviteter, besökare, underhållning, musik och fina erbjudanden i butikerna. Fridamäss inleds torsdag 26 augusti kl. 15.00 med VHC-Bingo i Plantaget som sedan följs av Sagostund med vår egen ”Bibblan-Thomas”. Då bjuds också barnen på glass och ballonger. På tal om ballonger kommer också Robert Berlin som är en mästare på att knyta ballonger! Passa på att försök att utmana honom, ryktet säger att han kan knyta mer än 3 000 olika formationer i form av djur, blommor, mössor, svärd och mycket mer.
Kl. 18 börjar årets sista Allsång i Plantaget, då med familje-tema. MajaNillas är med och har allsång med barnen och på scenen får Håkan Thunberg och Stena Wenerklang förstärkning av fler musiker men också Paul ”Paljett” Sahlin. Allsångshäften köper man för 20 kr och hela överskottet går till välgörande ändamål, genom Lions Vänersborg.

På fredag underhåller Håkan Thunberg från kl 14 och då finns även Familjehem från Vänersborgs kommun på plats. De informerar och svarar på frågor om hur det fungerar och vilka varianter det finns, om man funderar på saken. Att vara familjehem handlar om öppna dörrarna till sitt hem, sin familj, sin vardag och erbjuda trygghet, riktlinjer och regler och inte minst omsorg, glädje och hjärta.

Lördag 28 augusti börjar dagen med Bakluckeloppis vid Torget, som VFK arrangerar. Det är Fridamäss-stämning i hela stan och Vänersborgs Museum har 1800-talsdagar hela helgen. De erbjuder marknadsstånd, häst och vagn, visning av T-Ford och höghjuling, föreläsningar, och musikunderhållning. Dessutom blir det naturligtvis Birger & Frida, Cirkusshow och stadsvandring.
I Plantaget bjuds det på högtflygande underhållning av The Flying Family, som slog igenom i Talang 2020 och flög rakt in i finalen. Gruppen består av luftakrobaterna Jimmy & Anna som uppträtt världen runt i 20 år och nu tagit in sina söner Hugo och Hannes i showen. Tillsammans skapar de en känsla av kärlek, tillit och mod när de svingar runt med akrobatiska konster högt upp i luften. Talang juryn och hela svenska folket rördes till tårar när de visade upp sitt första nummer i TV. På lördag uppträder de i Vänersborg kl 10, 11, 13 och 14.

De historiska filmerna Vänersborg Då och Nu som har visats i samband med vaccinationen i Arena Vänersborg, har blivit en succé och nu visas alla som har producerats i Stora Biografen mellan kl. 10-14. Under första timmen finns våra historieberättare Per Hedqvist och Lave Thorell i foajén för att ta emot önskemål om fler filmplatser. Det är fri entré och drop-in som gäller.
Höstens mode visas på Gågatan och Blues-bandet Blue Chain underhåller från scenen kl. 11.30 och 12.30. Kl. 12.00 åker Vänersborgs MC i kortege genom stan, till förmån för Barndiabetesfonden. Trollkarlen Lukas Hagby och ballongkonstnären Robert Berlin cirkulerar på stan och överraskar med sina förbluffande talanger.

Fridamäss arrangeras av Forum Vänersborg och Vänersborgs kommun, i samverkan med föreningar och det lokala näringslivet.


Ladda ner programmet här

Share This
X