Stående ovantoner blev det på Vänersborgsgalan 2024 när Företagarna Vänersborg hyllade Årets Inspiratör, Årets Unga Företagare och Årets Företagare på galascenen.
– Det känns fantastisk att få chansen att lyfta det lokala näringslivet på det här sättet, säger ordföranden Madeleine Simonsson.

Över 90 lokala företag fanns representerade på Vänersborgsgalan 2024 och Företagarna Vänersborg och Vänersborgsgalan har också stärkt sitt samarbete ytterligare inför årets evenemang.

Tre av de 90 företagane fick också chansen att kliva upp på scenen och motta galagästernas hyllningar. Först ut var Carina Karlsson, som i många år drivit butiken Elins Inspiration och som fortsätter ta nya inspirerande steg som bidrar till en levande centrumhandel. Med sig upp på scenen för att ta emot den nyinstiftade utmärkelsen var dottern Elin, som givit namn till butiken. Nu finns dessutom både  mamma Carinas och dottern Elins butik ”Lilla Elins” i samma lokal.
– Vi trivs väldigt bra ihop, sa Carina med tårfyllda ögon sedan hon äntrat scenen till tonerna av Lars-Krizters ”Carina”.

I samarbete med Länsförsäkringar Älvsborg fortsatte näringslivshyllningarna till Mathias Wahlberg och Anton Björk, som utsågs till Årets Unga Företagare 2024. På kort tid har duon etablerat Vulcon AB med stor framgång.
– Fantastiskt roligt att får den här bekräftelsen, konstaterade Anton.

Till Årets Företagare, som också traditionsenligt fick ta emot ”Årets Kugge” av Swedbank, fanns ägarna till tre fantastiska företag nominerande: Marc Manchec, (Bozzanova Reklambyrå), Sören Karlsson och Christoffer Weber (majoritetsägare Wiretronic AB) och Klaus Wollny (Ramnebergs Fastighetsservice AB). Vinnare blev Sören Karlsson och Christoffer Weber, som tyvärr inte kunde vara på plats. Tre stolta kollegor ut ledningsgruppen fick dock ta emot publikens jubel: Produktionschefen Tomas Granlund, operative chefen Per Löfqvist och ekonomichefen Marie Cain.
– Vi växer mycket, men nyckeln till framgång är att vi ändå lyckats hålla en familjär känsla, konstaterade Marie.

Årets Företagare 2024
Sören Karlsson & Christoffer Weber
Wiretronic AB

Motivering:
”Företaget har utvecklats och drivits kanske lite i det dolda för gemene man på det lokala planet.
Dess tillväxt har varit imponerande och det har snabbt blivit en betydande aktör, med huvudkontor i Vänersborg. Deras marknadsnärvaro präglas av samarbeten med välkända och exklusiva varumärken och företaget är känt för sin förmåga att med snabbhet och flexibilitet erbjuda lösningar som motsvarar kundernas behov och förväntningar. Vid sidan av sin operativa verksamhet ägnar företaget också resurser åt forskning och utveckling inom artificiell intelligens (AI). Till exempel har de tagit fram en App som används som praktiskt verktyg både i deras egen verksamhet och i kunders. Deras starka innovationskraft möjliggör en framgångsrik expansion till nya marknader, där de fortsätter att vara banbrytande inom sin bransch.”

Årets Företagare – Wiretronic

Årets Unga Företagare 2024
Mathias Wahlberg & Anton Björk
Vulcon AB

Motivering:
”Detta unga företag har på mycket kort tid etablerat sig som en framstående aktör inom sin bransch. Med expertis inom montering och reparation av bland annat transportband och transportörer har de inte bara levererat pålitliga och effektiva lösningar till sina kunder, utan också visat enastående kundservice och flexibilitet. Deras förmåga att snabbt anpassa sig till kundernas behov och leverera skräddarsydda lösningar har gjort dem till en partner att lita på inom branschen. Deras prestationer och ambitioner visar på en lysande framtid och deras bidrag till branschen förtjänar att hyllas och erkännas. Med ungdomlig entusiasm och professionell skicklighet har företaget visat att de är en förebild för andra unga företagare.”

Årets Unga Företagare – Vulcon

Årets Inspiratör 2024
Carina Karlsson
Elins Inspiration

Motivering:
”Med passion för lokal utveckling och kreativitet har denna vinnare vågat satsa centralt, mitt i stadens hjärta. Genom att erbjuda unika och lockande produkter samt att vara en riktig inspiratör bidrar Årets Inspiratör till en levande centrumhandel med något för alla.”

Årets Inspiratör – Elins Inspiration

Fotograf: Patrik Karlsson

 

Share This
X