Forum Vänersborg planerar för Höstyra i Vänersborg sista lördagen i oktober. Den ersätter i år den omtyckta traditionella oktobermarknaden.

Det kommer alltså inte att bli oktobermarknad i år så som vi är vana vid med hundratals knallar på stan, men ett trevligt höstarrangemang i vårt mysiga centrum garanteras ändå lördag 30 oktober!

Vi får ett glädjande besked från Forum Vänersborg som ser att de aktiviteter som de brukar organisera under den sista lördagen i oktober är fullt möjliga att genomföra i år med, och kanske lite mer!

– Vi lovar ett sprudlande trevligt centrum även detta år om än i annan tappning, säger Forum Vänersborgs verksamhetsutvecklare Mia Dahlén. Det handlar om att vi skapar aktiviteter, underhållning och handel på våra mysiga gågator. När nu den traditionella oktobermarknaden inte tar Plantaget och hela torget i anspråk så kan vi eventuellt även skapa en del aktiviteter där, fortsätter Mia. Vi ser framför oss att skolklasser och föreningar erbjuder mycket trevligt på sina försäljningsbord, loppisbord, och till det så dukar butikerna upp både inne och utanför sina butiker.

Pandemin orsak till att nästa stora oktobermarknad blir av först år 2022

– Det är väldigt tråkigt att oktobermarknaden inte går att genomföra i år heller, säger marknadsansvarige Anders Lönn. Med nedstängda marknader sedan mars 2020 så är det ett stort antal knallar som inte kunnat vara aktiva på väldigt länge. Det har medfört att de inte har kunnat handla på sig några varor. När man nu den 29 september öppnar upp för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar så är det alldeles för kort startsträcka för att vi ska få det stora antal knallar som är kännetecknande för oktobermarknaden i Vänersborg.

Det fortsatt ovissa läget med smittspridning i en pandemi som ännu inte är över, gör också att vi vill undvika så stora folksamlingar som bortåt 25000 besökare som oktobermarknaden brukar locka till stadens gator och torg.

– Vi kommer även i år att ha torghandel med åtminstone ett tiotal försäljare vid torgkioskerna på den inställda marknadsdagen 30 oktober, säger Anders.

Höstyran arrangeras av Forum Vänersborg i samverkan med Vänersborgs kommun.

Nästa år planeras den stora populära oktobermarknaden med hundraårig historia så som vi är vana vid igen. Det ser vi också fram emot!

Share This
X