Torsdagen 2 juni 2022 är Vänersborgsgalan åter tillbaka – tänk Medelhavet och Riviera för den här gången blir galan på Sanden, som en kickstart på Aqua Blå-festivalen!

Vänersborgsgalan arrangeras av Forum Vänersborg och knyter ihop kultur, näringsliv och föreningsliv på ett unikt sätt. Arrangemanget engagerar en stor stab med människor och kvällen bjuder på massor av hyllningar och firanden. Vänersborgsgalans fyra hederspriser inom kultur, idrott, näringsliv och evenemang delas ut och så blir det naturligtvis högklassig underhållning, mingel, nätverkande och god mat förstås.

  • Det känns fantastiskt roligt att få vara igång och planera, säger Linda Calderon, verksamhetsutvecklare på Forum Vänersborg. Tillsammans med medarrangörerna Vänersborgs kommun och Sisu Idrottsutbildarna har hon nu en intensiv period framför sig med att sy ihop allting.

Vänersborgsgalan är också grunden för Evenemangsfonden, som fungerar som en garant för att föreningar ska våga satsa på evenemang av olika slag. Allt överskott från kvällen går till fonden, som har hjälpt till med att förverkliga allt från idrottsevenemang till festivaler och andra familjearrangemang. Arbetet med Evenemangsfonden, som via Vänersborgsgalan årligen fylls på genom företagsdonationer och galalotterier, har fortsatt precis som vanligt.

– Vi har idag ett kapital i fonden på drygt 550 000 kronor. Alla föreningar är precis som tidigare välkomna att söka riskkapital och support till utvecklingen av befintliga eller till satsningen på nya evenemang, understryker Linda Calderon.

Galan har blivit inställd de senaste två åren på grund av pandemin men nu ser arrangörerna fram emot att få välkomna hundratals galagäster på Sanden.

  • Precis som att vi kan skapa en fantastisk galakväll i en ishall vill vi nu skapa en somrig gala med medelhavskänsla på Sanden. Kvällens artister är fortfarande hemliga, men vi utlovar en magisk galakväll, säger Linda Calderon.
Share This
X