Nu är det klart: Den uppskjutna Vänersborgsgalan 2020 hålls lördagen den 26 september.
– Vi har fått ett fantastiskt stöd för att vi, trots tuffa tider för väldigt många, verkligen ska genomföra årets gala. Och nu är allt på plats. Lasse Holm står på scenen precis som det var tänkt, säger Mia Dahlén, verksamhetsutvecklare hos Forum Vänersborg och projektledare för galan.

Därmed är det dukat och klart för en ny galafest. Detta blir den sjätte Vänersborgsgalan på lika många år.
– Med tanke på coronaviruset fanns det inget val än att skjuta upp den från 4 april som var det tänkta datumet. Nu hoppas och tror vi att läget ska vara ett annat i slutet av september, säger Mia Dahlén.

På grund av att bandysäsongen då är i full gång så kommer årets gala att flyttas från Arena Vänersborg till Idrottshuset.
– Men jag lovar, det kommer att bli minst lika mycket galastämning där, säger Mia Dahlén.

Vi behöver något att se fram emot

Hon är både glad och tacksam för allt stöd och alla glada tillrop i arbetet med att trots allt få till årets gala, efter beskedet att den planerande galan den 4 april måste ställas in. Tillsammans med medarrangörerna Vänersborgs kommun och Sisu Idrottsutbildarna har Mia Dahlén nu jobbat intensivt för att kunna sy ihop allting den 26 september istället.
– Det är en väldigt tuff period för många just nu. Det gäller inte minst näringslivet, kulturen och idrottslivet som alla drabbas oerhört hårt av coronavirusets följder. Nu är det först och främst fullt fokus på att hjälpas åt att minimera de ekonomiska effekterna och virusets spridning, men känslan hos många är att vi tillsammans också behöver något roligt att se fram emot. Vänersborgsgalan är en symbol för samverkan och att hjälpas åt, och det ser vi ju väldigt många lokala exempel på i dessa tider. Det tror jag också kommer att prägla årets gala på ett alldeles speciellt sätt, säger Mia.

Schlagerikonen förgyller hyllningarnas gala

Precis som planerat kommer Lasse Holm att stå på scenen tillsammans med Michael Bäck Band. Dessutom ska förstås bland annat Vänersborgsgalans fyra hederspriser inom kultur, idrott, näringsliv och evenemang delas ut. Och så mingel och god mat för omkring 500 galagäster från näringslivet, kulturen och idrotten, förstås.

Ytterligare frågor besvaras av Mia Dahlén, 0722-505560

Share This
X