Vänersborgsgalan 2024 lördagen den 23 mars bjöd på en helkväll fylld av omtanke, hyllningar, fest och underhållning. 90 företag och 20 föreningar fyllde Eventhallen på Quality Hotel där Företagarna Vänersborg hyllade näringslivet med utmärkelserna Årets Inspiratör, Årets Unga Företagare och Året Företagare. Dessutom delades Vänersborgsgalans Hederspriser ut inom kategorierna Idrott, Kultur, Näringsliv och Evenemang.

De stående ovationerna avlöste varandra på den åttonde Vänersborgsgalan när pristagarna äntrade scenen i en fullsatt eventhall. 310 galagäster visade verkligen sin uppskattning och galan leddes galant av Vänersborgs näringslivschef Jill Stor, som nu gjorde sin tredje gala, och Erik Torstensson, som varit med sedan starten.

Galabandet Västsvenska VIP Orkestern, under ledning av kapellmästare Jonas Erixon, anslog tonen direkt tillsammans med Vargöns Drill- och Flaggflickor, som gjorde bejublad entré i öppningsnumret. Det blev starten på en helkväll som avslutades med After Gala-party in på småtimmarna.

Galalotteriet, med skänkta vinster för nästan 45 000 kronor, sålde slut med hjälp av aktiva från Vänersborgs IF, Vänersborgs HC, Vänersborgs RK och Vänersborgs Budo. Även galaauktionen, där publiken kunde ropa in en kryddstark AW med kocken Carlos Castillo och underhållning med Josefin Dahlqvist & Erik Torstensson, samt ett VIP-paket med 4 st biljetter och att följa med bakom kulisserna på Diggiloo i Vänersborg 3 augusti, gav sammanlagt 35 000 kronor i extra intäkter till Forum Vänersborgs Evenemangsfond. Från fonden kan föreningar kan söka support för att utveckla befintliga och skapa nya evenemang som i sin tur skapar attraktionskraft i Vänersborgs kommun och ger intäkter till föreningarna.

En av kvällens musikaliska höjdpunkter var när sångerskan Sara Nord, med rötterna i Vargön, levererade ett underbart sångnummer som en hyllning till alla eldsjälar inom det lokala kulturlivet som skapat möjligheter och inspirerat henne under uppväxtåren. I 25 år har hon jobbat heltid som artist och nöjesproducent.

Stand-up-legendaren Jan Bylund, briljerade också med sina inspel och bjöd på många sköna skratt.

– Jag tycker det åter igen blev en väldigt lyckad kväll och vi är så glada över gensvaret från rekordmånga företag. Det här är ju en näringslivsgala med kulturen och idrotten som hedersgäster. Och det kändes verkligen. Jag vill rikta ett stort tack till alla som på olika sätt bidragit till ännu en unik galakväll, säger huvudarrangören Forum Vänersborgs verksamhetsutvecklare Mia Dahlén.

Att engagemanget för galan växer märktes inte minst på antalet unika röster på Årets Evenemang. Nästan 2000 personer röstade på sitt favoritevenemang bland de tio nominerade.

Alla pristagare vid Vänersborgsgalan 2024

Företagarna Vänersborg

Årets Inspiratör
Carina Karlsson, Elins Inspiration
Prisutdelare: Madeleine Simonsson, Ordf Företagarna Vänersborg

Årets Unga Företagare – i samarbete med Länsförsäkringar Älvsborg
Mathias Wahlberg & Anton Björk, Vulcon AB
Prisutdelare: Lennart Svensson, Länsförsäkringar Älvsborg

Årets Företagare & Årets Kugge – i samarbete med Swedbank
Sören Karlsson & Christoffer Weber, Wiretronic AB
Prisutdelare: Madeleine Simonsson, Ordf Företagarna Vänersborg och Emil Karlsson, Swedbank

Vänersborgsgalans Hederpriser

Idrott – i samarbete med RF Sisu
Mottagare: Berith Pettersson, Eldsjäl SK Granan
Prisutdelare: Torbjörn Nilsson, fotbollslegendar

Kultur
Mottagare: Björn Hård af Segerstad, Körledare Björnligan
Prisutdelare: Maxi Jäsklid, gitarrist i 65-årsjubilerande Streaplers

Näringsliv – i samarbete med Vänersborgs Kommuns Näringslivskontor
och Företagarna Vänersborg
Mottagare: Ulrica Sundén Berger, Entreprenör & Inspiratör
Prisutdelare: Lena Tegenfeldt, Kommundirektör Vänersborg

Evenemang
Vinnare efter folkets röstning: Subkult, arrangör Subvox
Prisutdelare: Mia Dahlén & Peter Nordquist, Forum Vänersborg

Share This
X