Årets Inspiratör utses tillsammans med Företagarna

Inför Vänersborgsgalan 2024 har galan och organisationen Företagarna i Vänersborg stärkt samarbetet ytterligare. Förutom att som tidigare år dela ut pris till Årets Företagare och Årets Unga företagare vid galan, så delar Företagarna ut sin nya årliga utmärkelse Årets inspiratör.
– Vänersborgsgalan bidrar till att höja attraktionskraften i Vänersborg och lyfter näringslivet. Det vill vi vara en del av, säger Företagarnas lokala ordförande Madeleine Simonsson.

Vänersborggalan är årets festligaste och ståtligaste kväll och den åttonde upplagan samlar näringslivet, kommunen och de lokala idrotts- och kulturlivet för en helkväll i Quality Hotels Eventhall. Tillsammans firas och hyllas den gemensamma kraften som stärker och lyfter Vänersborgs kommun som plats att leva och verka på.

Liksom tidigare år delas Vänersborgsgalans fyra hederspriser ut i kategorierna Idrott, Kultur, Näringsliv och Året Evenemang. I samband med galan delar Företagarna också ut priset till Årets Företagare och Årets Unga Företagare.

– Det har vi gjort alla år och galan är ett fantastiskt trevligt tillfälle att göra det och lyfta vinnarna i ett festligt sammanhang, säger Madeleine Simonsson.

Vid Vänersborgsgalan 2024 blir det också premiär för Företagarna Vänersborgs nya och återkommande pris till Årets inspiratör.

– Det finns så många fantastiska företag och företagare runt om i kommunen som brinner för att utvecklas och visar vägen med nya initiativ, i stort och smått. Den drivkraften vill vi lyfta fram särskilt med priset Årets inspiratör, säger Madeleine Simonsson.

I samarbete med Vänersborgsgalan och Vänersborgs kommuns näringslivsavdelningen är Företagarna också med och delar ut galans Hederspris Näringsliv, som sedan 2021 tilldelas någon som under en längre period gjort betydande insatser för det lokala näringslivet.

– Galans hederpriser är ett komplement till de årliga stipendier och priser inom kultur, idrott och näringsliv som finns sedan tidigare. Med hederspriserna vill vi lyfta och hylla personer eller organisationer som under många år gjort betytt mycket, inte bara för sig själva utan också för sin omgivning och även för platsen Vänersborg. Det kan vara välkända profiler, men också pristagare som betytt mycket men inte stått i rampljuset alls, säger Mia Dahlén, verksamhetsutvecklare hos galans huvudarrangör Forum Vänersborg.

Hederprisvinnarna utses i samspel med galans medarrangörer RF Sisu Västra Götaland, Vänersborgs kommun och Företagarna. Vinnaren av hederpriset Årets Evenemang koras efter att vänersborgarna både ges möjlighet att nominera och rösta.

Mia Dahlén gläds åt det utökade samarbetet med Företagarna Vänersborg.

– Vänersborgsgalans utgångspunkt är att vara en gala med fokus på näringslivet, där idrotten och kulturen är hedersgäster. Vi vet att ett bra samhälle byggs genom ett samspel mellan kommunen, näringslivet och alla våra ideella föreningskrafter och det vill vi manifestera med Vänersborgsgalan. Vår gala är faktiskt unik i sitt slag och det är vi oerhört stolta över.

De tre nominerade till Årets företagare är:
* Ramnebergs fastighetsservice Ab
* Wiretronic
* Bozzanova

På scenen den 23 mars i år får vi bland annat träffa ståuppkomikern Jan Bylund och galabandet Västsvenska VIP Orkestern. Även denna åttonde Vänersborgsgala leds av Erik Torstensson och Jill Stor

Share This
X