På torsdagen fattades beslutet att skjuta upp Vänersborgsgalan 2020 till hösten.
– Utifrån de rekommendationer och direktiv som kommit de senaste dagarna fanns inget alternativ, även om det förstås är tråkigt. Men vi planerar redan för att genomföra årets gala i höst istället, säger projektledaren Mia Dahlén, verksamhetsutvecklare hos arrangören Forum Vänersborg.

Vänersborgsgalan lockar varje år drygt 500 gäster, plus en stor stab med människor som jobbar runt om med servering, teknik och förberedelser.
– Så ur det perspektivet var det ett oundvikligt beslut att skjuta upp årets gala, säger Mia Dahlén och syftar på regeringens beslut att tillsvidare stoppa evenemang med fler än 500 besökare utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

“Vi tittar redan på nya datum”

Vänersborgsgalan 2020 skulle ha hållits i Arena Vänersborg, lördagen den 4 april.
– Allt var klappat och klart med program, artister och allt runt omkring, men i det uppkomna läget har alla berörda förstås förståelse för beslutet att skjuta upp galan tills läget ändrats. Vi tittar redan på möjliga datum i höst och alla bokade biljetter gäller förstås dit, säger Mia Dahlén.

2020 är det sjätte året i rad som Vänersborgsgalan arrangeras och knyter ihop idrott, föreningsliv och kultur i en unik kväll med hyllningar, underhållning, mingel och god mat.  Den 4 april skulle schlagerikonen och Diggiloo-grundaren Lasse Holm stå på galascenen.
– Vi hoppas att vi kan få honom till galan, trots att vi nu tvingas skjuta upp den, säger Mia Dahlén, som den senast veckan haft beredskap för den uppkomna situationen.

Evenemangsfonden fungerar som vanligt

Evenemangsfonden, som via Vänersborgsgalan årligen fylls på genom företagsdonationer och galalotterier, kommer att fortsätta fungera precis som vanligt.
– Vi har idag ett kapital i fonden på drygt 600 000 kronor. Alla föreningar är precis som tidigare välkomna att söka riskkapital och support till utvecklingen av befintliga eller till satsningen på nya evenemang, understryker Mia Dahlén.

Hon hoppas inom kort kunna meddela det nya datumet för Vänersborgsgalan 2020.
– Arbetet är redan igång och nu följer vi utvecklingen och måste förstås förhålla oss till beslut från Folkhälsomyndigheten och ser vilka direktiv som kommer.
Mia Dahlén och arrangörsgruppen kommer de närmaste dagarna att kontakta samtliga bokade gäster till årets gala.

För ytterligare frågor, kontakta Mia Dahlén, tel 0722-50 55 60

Share This
X