Vänersborgsgalan har kommit för att stanna. Lördagen den 4 april 2020 är det dags för den sjätte upplagan.
– På ett helt unikt sätt knyter den ihop näringslivet, idrotten och kulturen, konstaterar projektledaren Mia Dahlén hos arrangerande Forum Vänersborg.
I år förgylls galan av Diggiloo-grundare Lasse Holm, som tar med sig alla sina odödliga hits till Arena Vänersborg.

Tillsammans med det till stora delar vänersborgsanknutna Michael Bäck Band och sångerskan Rebecca Petersson, som bland annat jobbat med Avicci, kommer Lasse att fylla arenan med klassiker som Främling, Inget stoppar oss nu, Växeln hallå, Bra vibrationer och Eloise. Listan kan göras lång. Fem gånger har Lasse Holms låtar kammat hem Melodifestivalen, så att det kommer att bli en galakväll som med tryck, dans och allsång är ett som är säkert.

Proffsigare för varje år
– Lasse är en grym underhållare och en folkkär artist som passar perfekt in i det galakoncept som vi slipar vidare på varje år. Våra galagäster gav oss även ifjol genomgående väldigt höga betyg, men vi vill förstås att galan ska bli ännu bättre och ännu proffsigare för varje år. Det är en stor apparat som kräver mycket planering, men vi har höga ambitioner och har redan nu kommit ganska långt i planeringen av programmet, säger Mia Dahlén, som i rollen som verksamhetsutvecklare hos Forum Vänersborg är med och driver Vänersborg framåt. Forum Vänersborg är en paraplyorganisation som samlar närings- och föreningsliv, fastighetsägare och kommunen.

Vi gör det tillsammans
Biljettförsäljningen till årets gala är i full gång och gensvaret är redan stort, både för att komma som gäst och att vara samarbetspartner.
 – De senaste två åren har vi fyllt alla 500 platser och det räknar vi med att göra även 2020. Vänersborgsgalan har blivit en årlig festkväll som har det där lilla extra och där vi lyfter profiler inom såväl näringslivet, kulturen och idrotten. Samtidigt sätter vi fokus på alla de evenemang som föreningslivet fyller Vänersborg med varje år. En attraktiv kommun är något vi alla bygger tillsammans och galan har blivit en viktig symbol för just det. Förutom att det förstås är en härlig mötesplats med massor av trevliga människor, god mat och högklassig underhållning, poängterar Mia Dahlén.

Evenemangsfond som lyfter Vänersborg
Ifjol var närmare 70 företag och 20 föreningar representerade på galan, som varje år också genererar intäkter till Forum Vänersborgs Evenemangsfond. Ur fonden kan föreningar söka support för att våga ta ekonomiska risker och satsa på fler och större evenemang.
– Det finns massor av goda exempel där fonden gjort nytta och vi hoppas få in ännu fler ansökningar framöver, säger Mia Dahlén.
Hon ser fram emot den sjätte Vänersborgsgalan.
– Femårsjubileet ifjol var fantastiskt lyckat, men vi siktar på minst lika mycket glitter och glamour i år.

Läs mer om Vänersborgsgalan och boka dina biljetter här
Galafotot är taget av: Patrik Karlsson

Share This
X