Vänersborgsgalans konferencier Erik Torstensson har haft hektiska dagar. Men nu är Vänersborgsgalans Hederspriser 2020 utdelade inom Idrott, Kultur, Näringsliv och Evenemang. Med ttela i släptåg delades priserna ut till glada och rörda pristagare, i samarbete med Brandt och Wahlströms Blommor. Ett stort grattis till alla mottagare av galapriserna, som vi förstås delade ut – även om vi inte kan ha någon gala detta året.

Vänersborgsgalans Hederspris 2020: Kultur

Erja Tienvieri

Juryns motivering:

Pristagaren har genom sitt engagemang och nätverkande i bland annat Grafiska sällskapet och Grafik i Väst, synliggjort konstlivet i Vänersborg i allmänhet och Vänersborgs konstgrafiska verkstad i synnerhet.

Hon har också gjort stora insatser under många år som bildlärare på Birger Sjöberggymnasiets estetprogram och genom sitt aktiva deltagande som konstnär i utställningar, både nationellt och internationellt, bidragit till att stärka Vänersborgs kommuns kulturella identitet.

Vänersborgsgalans Hederspris 2020: Näringsliv

Alvar Larsson, Alvars Larsson AB

Juryns motivering:

Efter många års överväganden gav Vänersborgs kommunfullmäktige 1986 i uppdrag till Kommunstyrelsen och Byggnadsnämnden att arbeta fram en detaljplan för ett nytt industriområde, strategiskt placerat mellan Vänersborg, Trollhättan och Uddevalla. Idag, nästan 35 år senare, är Trestad Center ett mycket betydelsefullt nav för handel, kontor och industri. 

Genom  konjunkturer har pristagaren under decennier varit en avgörande motor som med sin drivkraft och förmåga att se strategiska möjligheter hjälpt många företag att etablera sig, både i sina egna och andras lokaler. Han har verkligen jobbat för hela områdets utveckling.

 ”Håll i och håll ut” är ett vanligt begrepp i dessa coronatider. Det stämmer verkligen på den förste mottagaren av Vänersborgsgalans Hederspris Näringsliv.

Vänersborgsgalans Hederspris 2020: Idrott

Bengt Rydholm, Vänersborgs Badmintonsällskap

Juryns motivering:

Sannolikt har ingen betytt så mycket för sin sport i Vänersborg med omnejd som just denne eldsjäl. Med en enorm erfarenhet, en sällan skådad envishet och ett ständigt klappande hjärta för utveckling av såväl bredd som elit, har denne tränare och föreningsledare lyckats med konststycket att vara med och fostra 15 svenska mästare och flera spelare i världsklass. Hittills.

Han har vid otaliga tillfällen besökt och inspirerats av världens absolut främsta utövare och är inom sin idrott sedan länge ett aktat ledarnamn såväl i Sverige som internationellt.

Vänersborgsgalans Hederspris 2020: Årets evenemang

Älvsvingen Invitational
Onsjö Golfklubb

Juryns motivering:

Ett årligt arrangemang som på två år samlat in hela 377 800 kronor till Barncancerfonden. Onsjö Golfklubb arrangerar tillsammans med klubbens medlemmar Martin Forsström, Stefan Björklund och Glenn Karlsson en tävling där välgörenhet står i främsta rummet. Tävlingen har på två år gästats av totalt 268 spelare och 64 samarbetspartners. Näringsliv i samarbete med föreningsliv med möjlighet att visa upp sina produkter, samt skapa nya nätverk. En heldag på golfbanan avslutas med prisutdelning och bankett. Allt för en god sak.

Share This
X