Under Fridamäss så kommer Vänersborgarna att kunna lyssna till lokala barnboksförfattare som läser ur sina böcker under sagostunder som arrangeras i Entré-fastighetsförmedlings lokaler mitt i centrum.

De författarna som vi kommer att få möta är inga mindre än

Annika Wiklund
Annika Wiklund är kreatör, illustratör, författare som brinner för att hjälpa människor i alla åldrar att hitta till sin kreativitet via workshops och studiecirklar i skapande. Främst återbruk Annika har illustrerat flera barnböcker bla triologin om Kramkrokodilen och Kan jag få ett husdjur. (författare Lars Berger) Hon kände att hennes egna berättelser ville ta mer plats och skrev samt illustrerade då ”Ruth och rädslorna” och ”Mirre och mormor målar”. Båda böcker kan användas som stöd när man känner sig rädd eller har mist någon man tycker mycket om. I oktober beräknas boken ”Flickan som virvlade som en snöflinga” komma ut i näthandeln.
”Boken gjorde mitt hjärta lite varmare” citat pojke 9 år om boken ”Ruth och rädslorna”  Boken handlar om en flicka som har svårt att sitta still och är illustrerad av Elin Hägg

Anna-Theresé Hernqvist
Redan som liten gillade Anna-Theresé det annorlunda. Istället för kaniner och kattungar drogs hon till fladdermöss och ödlor. Kärleken för det som är annorlunda speglar idag hennes böcker tillsammans med fina budskap om olikheter och oväntad vänskap. Hon vill väcka magi och förmedla känslor och är övertygad om att fantasin är en av de viktigaste tillgångar vi har. När hon inte skriver frilansar hon som sångerska och jobbar som kurator/beteendevetare.

Henrik Jonsson
Serietecknare och illustratör bosatt i Vänersborg och har tecknat både Batman och Fantomen. Mest känd är han kanske som illustratör till populära bokserien PAX, skriven av Åsa Larsson och Ingela Korsell. Hösten 2020 debuterade han även som bilderboksförfattare med boken ”De Kommer Om Natten”. Just nu är han aktuell som illustratör till ”True Crime – 10 grymma brottslingar”, som är del ett i en ny faktabokserie för åldrarna 9-12, författad av Andreas Palmaer.

Mia Rindetoft
39 år , illustratör och författare bosatt i Vänersborg. Måla och skriva har alltid varit ett stort intresse och hösten 2020 utkom Mias första barnbok Mobusen och de förtrollade jordgubbarna. Efter det har Mia jobbat med att illustrera barnböcker. Inspirationen kommer från människor, djur och natur. Mia är även medlem i Vänersborgsgruppen och haft flera konstutställningar.

Sagostunderna är gratis och varar i cirka 30 minuter. Om man vill kan man köpa deras böcker hos Bernis leksaker och interiör
Torsdag 24/8 kl 17.00
Fredag 25/8 kl 17.00
Lördag 26/8 kl 10.30, 12.00, 14.00

Share This
X