FORUM VÄNERSBORG

Etablering

Etablera dig i Vänersborg

Det finns många anledningar att etablera sig just i Vänersborg. Staden har ett välfungerande näringslivskontor med ett företagsvänligt klimat och ett fantastiskt läge precis vid vattnet.

Forum Vänersborg kan hjälpa dig med kontakter och kompetens då vi har mångårig erfarenhet till dig som vill etablera dig. Kontakta någon av våra verksamhetsutvecklare om du önskar rådgivning alternativt kontaktuppgifter till respektive områdesansvarig.

Vill du själv leta lediga lokaler kan du göra detta genom tjänsten lokalguiden som du finner på Vänersborgs Kommuns hemsida.

Finns det något företagsforum där jag kan träffa likasinnade?

I Vänersborg har vi flera mycket bra företagsforum där vi möts och byter tankar, bollar idéer och skapar nya kontakter.

Forum Vänersborg är en paraplyorganisation som är en sammanslutning av närings- och föreningsliv, fastighetsägare och kommunen. Vår vision går hand i hand med kommunens, att vår stad skall bli hållbar i alla delar – hela livet. Vi är medlemsägda så du som medlem kan om du önskar ha mycket inflytande i vår förening. För att läsa mer om vad vi gör och hur du blir medlem, klicka här.

Här kan du läsa mer om några av de andra nätverk som Forum Vänersborg jobbar tätt med. FrukostForum som drivs av kommunens Näringslivskontor som har inspirerande nätverksträffar en gång i månaden. För att läsa mer och anmäla dig klicka här.

Varför skall jag etablera mig i Vänersborg?

Det strategiska läget vid Vänerns sydspets med bra kommunikationer, både vad gäller bil, tåg och närhet till Göteborg. I Vänersborg finns kompetent och lojal arbetskraft, bra lokaler och ett utbyggt bredbandsnät är några av de faktorer som gör att näringslivet i Vänersborg växer och utvecklas. I Vänersborg byggs det nya bostäder för fullt och inom kort räknar vi med att vara 40000 invånare.

Jag har världens bästa idé för ett företag i Vänersborg, hur kommer jag igång?

I Vänersborg har vi de resurser som behövs för att hjälpa dig att ta steget, och vi vill gärna bli din partner och hjälpa till att ta fram de förutsättningar som behövs för du ska lyckas. Genom samarbete med innovationsrådgivare och coacher kan du också få kostnadsfri hjälp. Kontakta Nyföretagarcentrum Väst, Coompanion Väst, ALMI Väst eller sök mer information på Vänersborgs Näringslivskontor.

Vänersborgs Näringslivskontor erbjuder kvalificerad, kostnadsfri service för verksamheter som planerar att etablera sig i kommunen.

Vill du börja med att söka efter lediga lokaler så klicka här eller kontakta någon av Forum Vänersborgs verksamhetsutvecklare så guidar vi dig rätt på vägen.

Jag har hört att Vänersborg har ett rikt kultur- och friluftsliv, stämmer det?

Det stämmer bra! Bland annat finns målet att bli Sveriges bästa och mesta musikkommun. Är du sugen på att sporta finns det verksamheter inom allt från rugby till fotboll. Är det naturen som kallar på dig så passar det perfekt att Vänersborg ligger i direkt anslutning till Sveriges näst största sjö, Vänern.

Hur mår Vänersborgs företagsklimat?

Det frodas som aldrig förr och uppskattningsvis har Vänersborgs Kommun 3000 företag registrerade.

X